1. Verbind de TomTom Rider 40/400 met de juiste usb kabel met je PC

2. Ga naar TomTom MyDrive

3. Update de TomTom Rider 40/400

4. Sluit MyDrive en verbreek de verbinding met de TomTom Rider 40/400

5. Ga vervolgens naar Tyre

6. Update Tyre via Help > Controleren op updates

7. Sluit Tyre

8. Verbind de TomTom Rider 40/400 met de juiste usb kabel met je PC

9. Klik in de TomTom Rider 40/400 op 'importeer routes'

10. Open Tyre

11. Er verschijnt een pop-up met 'bezig', het duurt even voordat Tyre de TomTom Rider 40/400 herkent

12. Open, of maak een route

13. Klik in Tyre op het ‘Kopiëren naar TomTom icoontje boven in de menubalk

14. Als er een pop-up verschijnt mbt het installeren Java, klik dan op ja en volg de installatie procedure

15. Herstart je computer

16. Herhaal stap 8 t/m 13

17. Wacht even op het pop-up venster dat aangeeft dat de route is gekopieerd

18. Klik in de TomTom Rider 40/400 op gereed

19. Selecteer in de TomTom Rider 40/400 de routes die je wilt importeren door ze aan te vinken

20. Klik daarna op 'Importeer', de melding 'Importeren voltooid' verschijnt, klik op OK

21. Verbreek de verbinding tussen de PC en de TomTom Rider 400

22. Ga in de TomTom Rider 40/400 naar mijn routes en klik op de route naar keuze

23. Veel plezier met rijden!