De TomTom Rider EU45 en Rider Premium Pack worden vanaf het 2e kwartaal van 2014 standaard geleverd met Tyre Pro. De voorraad in de winkels van 1 januari 2014 tot en met 31 maart 2014 is gestickerd met een redemptiecode die in te wisselen is via http://www.tyretotravel.com/tomtom.

Om Tyre Pro te activeren op de Rider EU45 en de Rider Premium Pack dient de TomTom Rider op een computer aangesloten te worden en dient er ingelogd te worden op TomTom Home voor de laatste software update. Activeer daarna het programma Tyre, terwijl de TomTom Rider aangesloten is op de computer. Het programma Tyre zal automatisch de TomTom Rider herkennen, een check uitvoeren en Tyre Pro Lifetime activeren. Meer informatie hierover is te vinden op: http://www.tyretotravel.com/product/pro-lifetime-TomTom-rider/